Jong en gezond

Zo blijf jij je jong voelen

Het is wat hè met die leeftijd. De eerste 20 jaar van je leven wil je alleen maar ouder worden. Daarna is het een jaar of 10 goed, om vervolgens terug te verlangen naar je jonge jaren. Als de echte veroudering begint, starten veel mensen met hun zoektocht naar de eeuwige jeugd. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar feit is wel dat vrijwel iedereen het verouderingsproces zo lang mogelijk wil uitstellen. Met de tips in dit artikel gaat dat je nog lukken ook.

1. Reserveer tijd om te bewegen

Ieder mens van boven de 30 kent het wel, dat je ’s ochtends uit bed opstaat en merkt dat het niet zo soepel gaat. Je heupen zitten een beetje vast, en als je de avond ervoor iets te lang in de kroeg hebt gezeten merk je helemaal dat je niet meer de jongste bent. Aan dat laatste kun je niet zoveel doen, behalve iets eerder naar huis gaan.

Meer bewegen heb je zelf in de hand. En dan hebben we het niet over Nederland in Beweging, hoe goed dit ook is voor oudere mensen. Een half uur beweging wordt voor ieder mens aangeraden, het kan helemaal geen kwaad om dit uit te breiden met een keer of drie per week sporten. Welke sport dat is, maakt weinig uit. We adviseren je om iets te kiezen dat je leuk vindt, dat maakt het alleen maar makkelijker om te gaan.

2. Gezichtscrème

Op welke leeftijd je je ouder gaat voelen, is voor ieder mens verschillend. Dat geldt niet voor de huid. Die begint op zijn 25e levensjaar met het verouderingsproces. Dat zie je gelukkig niet direct, maar je kunt alvast maar gewaarschuwd zijn. Het advies van dermatologen is om vanaf je 30e met anti-aging producten te beginnen.

Deze producten hydrateren je huid waardoor rimpels minder kans krijgen om te verschijnen. Er zijn allerlei goede dag- en nachtcrèmes te koop, voor ieder huidtype.

3. Blijf vooral wat doen

De combinatie van een drukke baan en een gezinsleven vergt heel wat van je, en je bent dan ook blij als je in het weekend lekker op de bank kunt hangen. Voor een keer is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar waak ervoor dat je helemaal niet meer van de bank af komt. Je jong voelen houdt namelijk niet op bij je lichaam. Door een museum te bezoeken, naar een concert te gaan of je onder de mensen te bevinden houd je je geest jong. En dat is ook belangrijk.

4. Listen to the music

En tot slot een makkelijke. Wie houdt er immers niet van muziek luisteren? Door dit te doen, houd je je brein jong. Muziek zorgt ervoor dat allerlei netwerken actief worden. En als je over enig muzikaal talent beschikt, ben je helemaal spekkoper. Muziek maken is namelijk uiterst effectief als je jong wilt blijven. Je motoriek draait op volle toeren, allerlei emoties worden aangesproken en je bent auditief en visueel actief. Die combinatie houdt een mens jong.