Dagcreme voor mannen

Waarom ook de mannen dagcrème zouden moeten gebruiken

Vroeger gebruikten mannen geen dagcrème of andere gezichtsverzorgende producten. Goed, misschien was er een enkele uitzondering. Maar het enige dat naast scheerschuim op een mannenhuid werd gesmeerd was een goede aftershave. Vol met alcohol, waardoor het lekker prikte. Zo deden stoere mannen dat.

Dit is natuurlijk een beetje dik aangezet, maar feit is wel dat verzorgende gezichtsproducten lang door mannen zijn genegeerd. Dat was iets voor vrouwen. Een mannenhuid moest een beetje rauw zijn. De laatste decennia is dit veranderd. Waarom dit een goede zaak is, lees je hieronder.

Verschil tussen mannen- en vrouwenhuid

Helemaal uit het niets gegrepen is het overigens niet hoor dat mannen vroeger hun gezicht niet met een crème behandelden. De mannenhuid heeft namelijk een wat andere structuur dan een vrouwenhuid. Mannen hebben bijvoorbeeld meer talgklieren. Bovendien blijft de productie van talg hoger als mannen wat ouder worden.

Het grote voordeel voor mannen is dat ze daardoor minder snel rimpels krijgen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de huid niet verzorgd hoeft te worden.

Beschadiging door de zon

En het is ook niet allemaal hosanna voor mannen en hun huid. Zo geneest de mannenhuid minder snel bij wondjes. Daarnaast is hun huid gevoeliger voor uv-straling. En weet je wat een oorzaak hiervan kan zijn? Juist, mannen verzorgen hun huid veel minder met een crème.

De huid begint tussen het 20e en 25e levensjaar met het verouderingsproces. Dat gaat in het begin heel langzaam, en het is heus niet zo dat je een oude huid hebt voordat je 30 bent. Om lang van een jong uitziende en gezonde huid te genieten, heb je verzorgingsproducten nodig. Een dag- of nachtcrème is hier ideaal voor.

Wat is een goede mannen dagcrème?

Ondanks dat er vele mannencrèmes op de markt zijn, kun je in theorie ook gewoon het potje van je vrouw of vriendin gebruiken. Zoveel verschil zit er namelijk niet tussen dagcrèmes voor mannen en vrouwen. Het gaat er vooral om dat ze de huid verzorgen, en dat doet een goede dagcrème.

Het is belangrijk om naar je huidtype te kijken. Als je een droge huid hebt, koop je daar een crème voor. Zo is er voor elk huidtype een goed product te vinden. Omdat mannen een wat vettere huid dan vrouwen hebben, zal een man eerder een dagcrème voor een vette huid nodig hebben.

Belangrijk: SPF

Zoals gezegd is de mannenhuid gevoelig voor invloeden van buitenaf, en dan met name de zon. Een goede dagcrème heeft zonbescherming. Dit wordt vermeld met de letters SPF, waarna een getal volgt. Dit getal staat voor de Sun Protection Factor. Het werkt hetzelfde als met zonnebrand. Factor 50+ is de hoogste bescherming. Houd wel in je achterhoofd dat er na 2 uur opnieuw gesmeerd moet worden. Dit hoeft natuurlijk niet met een dagcrème, maar kan ook gewoon met zonnebrand.

En nog even terugkomend op de aftershave. Let erop dat er geen alcohol, parfum of menthol in zit. Dit zorgt alleen maar voor irritatie.