Met weinig tijd sporten

Vijf tips om met weinig tijd toch lekker te kunnen sporten

Iedereen weet dat sporten gezond is. En (vrijwel) iedereen maakt plannen om meer te gaan sporten. Alleen is er een beperkende factor in de vorm van tijd. Je kunt een drukke baan hebben, een nog veel drukker gezinsleven en je wilt ook sociaal een beetje actief blijven. En dan schiet het sporten er wel eens bij in. Dat is helemaal niet erg, maar het is wel fijn om fit te blijven. En als je aan de lijn wilt doen, is het belangrijk om naast het dieet ook te bewegen. Dankzij deze 5 tips kun je met weinig tijd toch genoeg sporten.

1. Gebruik je lunchpauze

Een half uur beweging per dag is al voldoende. Hoe lang duurt je lunchpauze? Dit half uur kun je prima gebruiken om te sporten. Stel dat je een kantoorbaan hebt, dan kun je tijdens de lunchpauze een half uur stevig gaan wandelen. Of je neemt je fitnessmatje mee en gaat op het werk een stevige workout doen.

Bijkomend voordeel van de beweging is dat je geest helemaal klaar is voor het tweede deel van de werkdag. En je lunch kun je voor of na het sporten ook prima eten.

2. Haal de sportschool in huis

Een drempel voor veel mensen is de trip naar de sportschool. Tas inpakken, omkleden, fiets of auto pakken, naar de sportschool rijden. Na een drukke dag heb je er dan eigenlijk geen zin meer in. Dit kun je oplossen door een stukje sportschool in huis te halen. Voor relatief weinig geld kun je bijvoorbeeld een hometrainer of loopband kopen. En met een fitnessmatje, kettlebell en dumbbells kom je ook al een heel eind. Het voordeel van thuis sporten is dat het heel makkelijk is in te plannen.

3. Beweeg tijdens je dagelijkse dingen

Zoals gezegd is een half uur beweging per dag al voldoende. Activiteiten waar je nu de auto voor pakt, kun je te voet of met de fiets doen. Als je bijvoorbeeld maar enkele boodschappen nodig hebt, kun je prima lopend of fietsend naar de supermarkt. En als je een zakelijk overleg in de stad hebt, en het is een beetje goed weer, kun je prima met de fiets. Dan heb je je dagelijkse beweging meteen te pakken.

4. Een personal trainer

Een personal trainer is echt niet alleen iets voor rijke Hollywoodsterren. Voor jou kan een personal trainer een trainingsschema maken waarin rekening is gehouden met je volle agenda. Een prima manier om in korte tijd veel te bereiken is met een HIIT-training. Dit is een workout op hoge intensiteit. Na een kwartier tot twintig minuten ben je gesloopt, maar bovenal trots op jezelf.

5. Begin de dag met een…

Niet met een dansje, maar met sporten. ’s Ochtends is het ideale moment om te sporten. Je vetverbranding wordt nog eens extra aan gezet, daarnaast ben je lichamelijk en geestelijk nog fris. En een extra voordeel is dat je niet heel de dag tegen het sportmoment zit aan te hikken.

Lees meer over verschillende sporten op spreekbeurtenstartpagina.nl.