Gezonde middelen die helpen bij afslanken

Vijf gezonde middelen die je helpen bij het afslanken

Respect hoor als je bezig bent met afvallen of daarmee wilt beginnen. Het is namelijk verre van eenvoudig. Maar met de juiste mindset gaat het je vast en zeker lukken om wat kilo’s kwijt te raken. Als extra steun kun je gebruikmaken van diverse hulpmiddelen. Op dit vlak is er ontzettend veel te koop. Op internet zijn er vele duizenden afslankmiddelen te vinden. Ze zijn echter niet allemaal even goed. En sommige middelen kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Wil je het gezond houden? Dan kun je deze 5 manieren proberen.

Afslankshake

Een afslankshake is een maaltijdvervanger die je dagelijks gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om 1 of 2 maaltijden te vervangen door een shake. In zo’n shake zitten veel minder calorieën dan in een gewone maaltijd. Wat zit er dan wel in? Voornamelijk eiwitten. Eiwitten zijn goed voor je, ze worden ook veel door sporters gebruikt.

Daarnaast zit een goede afslankshake vol met vitaminen en mineralen, omdat je deze niet uit de gewone maaltijden kunt halen. Als je gaat afvallen met shakes, kun je mooie resultaten behalen.

Pillen

Pillen klinken misschien een beetje eng, maar het is een effectieve manier om af te vallen. Daar is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden. Op het gebied van afslankpillen is er ook veel troep te koop. Blijf daarom weg van duistere internetsites. De pillen die daar verkocht worden kunnen voor ernstige bijwerkingen zorgen, waaronder hartproblemen.

Een goede afslankpil is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten stoffen als cafeïne, groene thee en Guarana. Dit zijn stuk voor stuk stoffen die een bewezen werking als vetverbrander hebben.

Groene thee

Je kunt de groene thee natuurlijk ook gewoon drinken. Groene thee zorgt ervoor dat het hongergevoel wordt uitgesteld. Bovendien gaat je stofwisseling omhoog en krijgt je vetverbranding een boost. Bijkomend voordeel is dat een kopje groene thee erg lekker is. Je moet natuurlijk niet gaan overdrijven. Tien kopjes groene thee per dag is niet gezond meer, maar als je het bij een stuk of drie houdt heb je een mooie ondersteuner tijdens het afslankproces.

Natuurlijke vetverbranders

Er zijn stiekem aardig wat voedingsmiddelen die je een natuurlijke vetverbrander kunt noemen. Dit houdt in dat bepaald eten de vetverbranding een extra boost geeft. Ideaal toch? En de lijst is behoorlijk uitgebreid. Zoete aardappel is een bekende natuurlijke vetverbrander. Antioxidanten in zoete aardappel zorgen hiervoor.

Maar er is veel meer. Eieren bijvoorbeeld, maar ook vette vis, rucola en avocado zijn goede fatburners. Door gezond te eten komen er niet alleen minder calorieën binnen, maar geef je ook de vetverbranding een extra boost. Weet je wat het geheime wapen is? Pindakaas. Lekker en erg goed voor je.

Bakkie doen?

Niemand die zegt dat je niet meer mag genieten. Een kop koffie is lekker en perfect voor de vetverbranding. En als extra voordeel zorgt de cafeïne ervoor dat je minder snel honger krijgt. Ook voor koffie geldt dat een bakje of drie per dag wel de max is. En uiteraard moet je het koekje laten staan.