Welke soorten condoom

Van latex tot vegan: ontdek de verschillende soorten condooms en kies wat bij jou past

Als het gaat om een passende condoom, dan ben je al snel geneigd om alleen maar naar de maat te kijken. En elke man zal dan denken dat de XL, of de XXL de enige optie is. Het is echter zo dat de wereld van de condooms flink groter is geworden door de jaren heen. Je hebt eindeloos veel keuzes. Waardoor het dus ook belangrijker is geworden om er goed over na te denken wat nu eigenlijk echt bij je past. Ilse van beterinbed.nl helpt je hierbij.

Een stevig condoom

Het belangrijkste is natuurlijk dat het condoom dat je kiest van goede kwaliteit is. Het gaat er immers om dat je de seks veilig maakt voor jezelf en je partner. Dus wil je wel kunnen vertrouwen op de bescherming die je gebruikt. Een goed model van latex, bij voorkeur van de bekende fabrikanten, is dan altijd de geschikte keuze. De kans dat deze scheurt is minimaal. Waardoor je die zorg kan laten varen en gewoon kan genieten van de avonturen die je samen in bed beleeft. Kwaliteit moet dus altijd voorop staan in je keuze.

Wat vind je lekker?

Het is ook belangrijk om goed na te denken over wat je lekker vindt als het om seks gaat. Misschien ben je wel iemand die ervan houdt om gepijpt te worden. Dan is het wel belangrijk om ook aan je bedpartner te denken. De rubbersmaak, vermengd met glijmiddel, is dan misschien niet bepaald ideaal voor haar of hem. Dat is gemakkelijk op te lossen. Je gebruikt dan namelijk gewoon een condoom met smaak. Het is ook nog eens zo dat de hoeveelheid smaakjes bijna eindeloos groot geworden is. Zo is er dus altijd wel iets aantrekkelijks voor jullie te vinden.

Passend bij jouw levenswijze

Wanneer je jouw leven op een bepaalde manier wilt leiden, dan is het wel ook fijn wanneer dit op alle vlakken kan. Dat geldt dus zelfs voor het soort condooms dat je gebruikt. Daarom is het tegenwoordig dus ook mogelijk om bijvoorbeeld voor vegan condooms te kiezen. Het is wel zo fijn wanneer je goed voor dier en milieu kan zijn. Als dit dan ook voor je eigen beleving in bed nog eens heel positief is, dan is dat alleen maar nog fijner. Alle reden om daar dus aandacht voor te hebben als je een keuze moet maken.

Een speciale soort uitkiezen

Tot slot is het ook nog eens zo dat je allerlei effecten kan uitkiezen, als je dat zou willen. Zo kan je bijvoorbeeld condooms met ribbels en dergelijke kiezen. Of je kiest voor modellen die licht geven in het donker. Er zijn daarnaast ook nog allerlei andere opties om voor te gaan. Het is maar net wat jij leuk en lekker vindt en waardoor jij je lekker jong blijft voelen. Het is in ieder geval zo dat al deze effecten en mogelijkheden het speelser maken in bed en dat is altijd een goed teken te noemen.