Kardia Mobile

Kardia Mobile

De Kardia Mobile is een mobiele ECG van AliveCor waarmee gebruikers hun hartritme kunnen monitoren en vastleggen via een smartphone. De Kardia is klein, draagbaar en eenvoudig te gebruiken, en biedt tal van voordelen voor mensen die risico lopen op hartproblemen of die al hartproblemen hebben. De Kardia Mobile kan diverse ritmestoornissen vastleggen. Voorbeelden van ritmestoornissen die de Kardia Mobile kan vastleggen zijn atriumfibrilleren, bradycardie en tachycardie. In deze tekst zullen we de Kardia Mobile van AliveCor bespreken, inclusief de functies, voordelen en hoe het apparaat werkt. We zullen ook het verschil tussen de 1 en 6 kanaals versie uitleggen.

Wat is de Kardia Mobile?

De Kardia Mobile is een apparaat van AliveCor dat bestaat uit een klein, draagbaar elektrocardiogram (ECG) dat u kunt gebruiken in combinatie met een smartphone. De 1 kanaals variant kan je door middel van de meegeleverde case ook op de achterkant van een smartphone plakken. Het apparaat heeft twee elektroden waarmee de gebruiker zijn vingers op kan plaatsen om een ECG (hartritmefilmpje) te maken. Het ECG wordt vervolgens draadloos naar de Kardia-app op de smartphone van de gebruiker gestuurd, waar het kan worden bekeken en geanalyseerd. Met de Kardia Mobile kun je dus zelfstandig een filmpje van het hart maken.

De Kardia Mobile heeft verschillende functies waarmee gebruikers hun hartfunctie kunnen monitoren en inzicht kunnen krijgen in hun gezondheid. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 1. ECG-opname: De Kardia Mobile kan in slechts 30 seconden een ECG maken. De gebruiker plaatst zijn vingers op de elektroden en het apparaat maakt een ECG dat vervolgens draadloos naar de Kardia-app wordt gestuurd. Het ECG kan worden opgeslagen en later worden bekeken of gedeeld met een arts.
 2. Hartslagmonitor: De Kardia Mobile kan ook worden gebruikt als hartslagmonitor. De gebruiker plaatst zijn vingers op de elektroden en het apparaat meet de hartslag en toont deze op het scherm van de smartphone.
 3. Symptoomtracking: De Kardia-app biedt gebruikers de mogelijkheid om symptomen te volgen en te documenteren, zoals hartkloppingen, duizeligheid of kortademigheid. Gebruikers kunnen notities toevoegen aan hun ECG-opnames om hun symptomen bij te houden en deze informatie te delen met hun arts.
 4. Gezondheidsrapporten: De Kardia-app genereert gezondheidsrapporten op basis van de ECG-opnames van de gebruiker. De rapporten kunnen worden gedeeld met een arts en bieden inzicht in de hartgezondheid van de gebruiker.

Hoe werkt de kardia mobile

De Kardia Mobile is een apparaat dat gebruikt wordt voor het maken van elektrocardiogram (ECG) opnames. Het apparaat is klein en draagbaar en kan gebruikt worden om ECG-opnames te maken thuis, op het werk of onderweg. Het apparaat werkt in combinatie met de Kardia-app, die beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten. Het gebruik van de Kardia app is gratis. Er is echter ook een betaalde variant beschikbaar die u een paar premium functies geeft.

Om een meting uit te voeren gaat u als volgt te werk:

 • Open de Kardia app op uw toestel
 • Klik op ”UW EKG REGISTREREN”
 • Plaats uw vingers op de elektroden aan de bovenkant van de Kardia (1L)
 • In de app ziet u door middel van een turquoise kleur dat de elektroden goed contact maken. De meting begint direct.
 • De standaard instelling is 30 seconden filmen – dit is aan te passen.
 • Na afloop van de 30 seconden is het ECG klaar en krijgt u direct een beoordeling te zien.
 • Normaal = goed (groen). Bij andere beoordelingen: herhaal de metingen en raadpleeg uw arts.

Wanneer u over de 6 kanaals Kardia beschikt zijn de stappen hierboven hetzelfde, u kunt dan echter in de app aangeven dat u een 6 kanaals meting wilt uitvoeren. Maak dan met de extra elektroden aan de achterkant ook contact met uw enkel of knie. U ziet dan 3 plaatjes oplichten in het turquoise. De meting start vanzelf.

Voordelen van de Kardia Mobile

De Kardia Mobile biedt verschillende voordelen voor gebruikers die hun hartritme willen monitoren en inzicht willen krijgen in hun gezondheid. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Gemak: De Kardia Mobile is klein en gemakkelijk te gebruiken, waardoor gebruikers hun hartfunctie kunnen monitoren waar ze ook zijn. Het apparaat kan op de achterkant van een smartphone worden bevestigd en is klaar voor gebruik wanneer dat nodig is.
 2. In navolging van dit punt: u heeft de Kardia Mobile altijd bij de hand, dus wanneer u iets voelt, kunt u direct actie ondernemen en wat u voelt vastleggen voor uw behandelend arts. Vaak is het probleem bij een ritmestoornis dat dit tijdelijk is, eer dat u bij de (huis-)arts bent is het probleem niet aanwezig. Dat maakt een ritmestoornis lastig te documenteren. Met het gebruik van een Kardia gaat dit dus makkelijker.

Verschil tussen de Kardia Mobile 1L en Kardia Mobile 6L

Het verschil tussen de Kardia Mobile 1L en Kardia Mobile 6L ligt in het aantal kanalen dat het apparaat kan opnemen. De Kardia Mobile 1L heeft één kanaal, terwijl de Kardia Mobile 6L zes kanalen heeft.

Het aantal kanalen verwijst naar het aantal elektroden dat het apparaat gebruikt om een ECG te maken. Een ECG met één kanaal meet de elektrische activiteit van het hart vanuit één hoek en kan dus alleen informatie geven over het hartritme. Een ECG met zes kanalen meet de elektrische activiteit vanuit zes verschillende hoeken, waardoor het apparaat meer informatie kan geven over het hartritme en de hartfunctie.

De Kardia Mobile 1L is ontworpen voor snelle, eenvoudige ECG-opnames en hartslagmonitoring. Het apparaat maakt gebruik van één elektrode om de hartslag te meten en kan in slechts 30 seconden een ECG-opname maken. Het apparaat is ideaal voor mensen die snel en gemakkelijk hun hartslag willen controleren of die risico lopen op hartproblemen en regelmatig een snelle controle willen uitvoeren.

De Kardia Mobile 6L is ontworpen voor meer gedetailleerde ECG-opnames en biedt meer informatie over de hartfunctie. Het apparaat maakt gebruik van zes elektroden om de elektrische activiteit van het hart vanuit verschillende hoeken te meten en kan meer informatie geven over het hartritme en de hartfunctie. Het apparaat is ideaal voor mensen met een hoger risico op hartproblemen, die meer gedetailleerde informatie nodig hebben over hun hartfunctie.

Naast het aantal kanalen hebben de Kardia Mobile 1L en Kardia Mobile 6L vergelijkbare functies en voordelen, waaronder de mogelijkheid om symptomen te volgen, gezondheidsrapporten te genereren en ECG-opnames op te slaan en te delen met artsen. Beide apparaten zijn ook compatibel met de Kardia-app, die gebruikers in staat stelt om hun hartfunctie te monitoren en inzicht te krijgen in hun gezondheid.

Het is belangrijk om op te merken dat de Kardia Mobile 6L duurder is dan de Kardia Mobile 1L, vanwege de extra elektroden en de meer geavanceerde technologie. Het is aan de individuele gebruiker om te beslissen welk apparaat het beste past bij hun behoeften en budget. Mensen met een hoger risico op hartproblemen kunnen baat hebben bij de extra informatie die wordt geboden door de Kardia Mobile 6L, terwijl mensen die alleen snel hun hartslag willen controleren kunnen kiezen voor de meer betaalbare Kardia Mobile 1L.

Over AliveCor

Alivecor inc. is een Amerikaanse health-tech fabrikant. Alivecor is een bedrijfsonderdeel van Omron Healthcare. Omron Healthcare is in de medische wereld een toonaangevend bedrijf in de fabricage van bloeddrukmeters en aanverwanten artikelen. Dit partnership heeft er ook voor gezorgd dat er een Omron bloeddrukmeter is met de ECG techniek van Alivecor erin geïntegreerd (de Omron complete). Naast Omron healthcare is ook Mayo Clinic een belangrijke partner van Alivecor. Mayo Clinic is een Amerikaans academisch centrum dat zich richt op onderzoek, gezondheidszorg en onderwijs.

Zelf een Kardia Mobile kopen?