gehoorverzorging

Gehoorverzorging voor actieve levensstijlen

Ons gehoor is ontzettend belangrijk. Het stelt ons in staat om te praten, van muziek te genieten en de geluiden om ons heen waar te nemen. Maar voor mensen met gehoorproblemen kan dit lastig zijn, vooral als ze een actieve levensstijl leiden. In dit artikel bespreken we hoe je goed voor je gehoor kunt zorgen als je een actieve levensstijl hebt, en bespreken we de kenmerken van hoortoestellen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een actieve levensstijl. Heb jij ook een actieve levensstijl en wil je graag goed voor je gehoor zorgen? Regel dan de beste vergoeding voor hoortoestel en lees even verder!

De relatie tussen beweging en gehoor

Wat veel mensen niet weten, is dat regelmatig bewegen goed is voor je gehoor. Het binnenoor en de gevoelige trilhaarcellen kunnen profiteren van een actieve levensstijl. Dit kan namelijk leiden tot een beter gehoor. Door te bewegen verbetert de bloedtoevoer naar de buitenste haarcellen in het slakkenhuis. De buitenste haarcellen in het slakkenhuis zorgen ervoor dat we geluiden kunnen horen en begrijpen door trillingen om te zetten in elektrische signalen die naar de hersenen worden gestuurd.

Gehoorverzorging tijdens het sporten

Hoewel sporten goed is voor je gehoor, moet je voorzichtig zijn om gehoorbeschadiging te voorkomen. Sommige sporten kunnen lawaaierig zijn, en dat kan je gehoor schaden. Je kunt in dat geval oordopjes op maat dragen om je gehoor te beschermen. Maar welke hoortoestellen zijn er allemaal, en wat zijn de kenmerken van gehoorverzorging voor mensen met een actieve levensstijl?

In-het-oor hoortoestellen

Heb je licht tot matig gehoorverlies? In dit geval zijn in-het-oor hoortoestellen een goede optie. Ze zitten comfortabel omdat ze speciaal op maat worden gemaakt voor je gehoorgang. Wel is het belangrijk om ze droog te houden tijdens het sporten, vooral als je zweet of als het regent. In zulke gevallen kan het dragen van een hoofdband een handige oplossing zijn.

Achter-het-oor hoortoestellen

Voor extra stevigheid zijn er achter-het-oor gehoorapparaten die water- en stofbestendig zijn. Deze zijn geschikt voor mensen die graag intensief sporten en in alle omstandigheden van hun hoortoestellen willen genieten.

Waterdichte hoortoestellen

Mensen die ook bij nat weer actief willen zijn, kunnen waterdichte hoortoestellen gebruiken. Er zijn tegenwoordig hoortoestellen die je kunt opladen en die helemaal onder water kunnen tot wel 50 centimeter diep. Hierdoor kun je zonder problemen zwemmen en in de regen hardlopen, zonder dat je geluidskwaliteit verliest.

Opladen

Moderne gehoorapparaten hebben handige oplaadmogelijkheden. Er zijn hoortoestellen die speciaal gemaakt zijn om opgeladen te worden, zodat je ze onderweg tot wel drie keer kunt opladen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de batterijen plotseling leeg zijn.

Personalisatie en connectiviteit

Je hebt zelfs een gehoorapparaten met bluetooth optie. Hiermee kunnen hoortoestellen nu verbonden worden met andere apparaten, zoals smartphones. Met ‘Tap Control’ en een handige app kun je handsfree telefoongesprekken voeren en andere instellingen aanpassen. Dit is natuurlijk super fijn als je druk bezig bent. Leven met hoortoestellen hoeft de actieve levensstijl dus zeker niet te belemmeren. In feite kunnen hoortoestellen, zoals hierboven beschreven, een waardevolle aanvulling zijn voor mensen die graag in beweging zijn. Met de juiste gehoorverzorging en moderne hoortoestellen kunnen mensen met gehoorproblemen blijven genieten van hun actieve leven.