beste sportapps op je telefoon

Dit zijn de leukste sportapps voor je telefoon

Natuurlijk, de wil om te sporten moet uit jezelf komen. Maar het wordt een stuk leuker om te gaan als je een app hebt waarop je je trainingsresultaten kunt bekijken. En er is nog veel meer mogelijk op het gebied van sportapps. We hebben 5 leuke apps voor je uitgekozen. Voor een deel ook uit eigen ervaring, omdat het nauwelijks te doen is om iedereen tevreden te houden. Een kleine troost als jouw favoriete sport er niet tussen staat; grote kans dat ook daar een mooie app voor is.

Strava

Strava wordt vooral gebruikt door wielrenners, maar is ook een leuke app voor hardlopers, wandelaars, zwemmers, roeiers en als je op twee latten van de piste naar beneden gaat. Strava registreert via GPS de route die je hebt afgelegd. Je afstand, gemiddelde snelheid en tijd zijn de belangrijkste gegevens die je terugziet. Dit kun je nog uitbreiden met een hartslagmeter en een vermogensmeter.

Het basisabonnement van Strava is gratis. En een leuk extraatje is dat er segmenten zijn waar klassementen van worden opgemaakt. Het zijn er tienduizenden, alleen al in Nederland. Als je de eerste plaats bereikt, ben je de King of the Mountain. En dat in ons vlakke landje.

Freeletics Bodyweight

Deze sportapp is je eigen personal trainer. Tijdens de coronatijd zijn we niet alleen massaal thuis gaan werken, maar ook thuis gaan sporten. Freeletics Bodyweight is ideaal als je niet naar de sportschool wilt. Om de oefeningen uit te voeren gebruik je je lichaamsgewicht, je hebt dus geen apparaten nodig.

Je kunt losse oefeningen doen of een samengesteld programma volgen. Ook deze app heeft een gratis en een betaalde variant. Betalende leden hebben onder meer toegang tot recepten om naast het sporten gezonde maaltijden te koken.

Zwift

Misschien heb je de reclames wel eens voorbij zien komen op sportzenders. Zwift is dé variant voor buiten wielrennen en hardlopen. Met Zwift kun je virtuele routes rijden. Zo kun je een replica van de Alpe d’Huez of de Mont Ventoux beklimmen. En ja, dit voelt even pijnlijk.

Voor Zwift heb je een abonnement nodig. Dit kost €15 per maand. Daarmee kan je behalve de losse ritten ook trainingsschema’s volgen en wedstrijden rijden of lopen. Leuk detail is dat veel profs gebruik maken van Zwift. Als je geluk hebt, of pech, mag je het in een wedstrijd tegen Mathieu van der Poel opnemen.

Daily Yoga

Met deze app kun je vanuit huis optimaal ontspannen én gezond en soepel blijven. Daily Yoga heeft meer dan 100 yogavideo’s voor mensen van alle niveaus. Je kunt je sessies bijhouden, zodat je mooi kunt volgen wat je al hebt bereikt. De app is gratis te downloaden en te gebruiken. Voor meer extra’s kun je een betaald lidmaatschap nemen.

Stappenteller

We sluiten af met een simpele maar zeer effectieve app. De Stappenteller staat op vrijwel iedere smartphone en houdt bij hoeveel stappen je per dag zet. Eenvoudig, maar zeer effectief. Wandelen is erg gezond voor je. Als je de 10.000 stappen per dag haalt, ben je lekker bezig.