Waterdichte pleister

Waterdichte pleister kopen? Dit zijn de beste waterdichte pleisters van 2024

Het is vervelend om te douchen of te zwemmen als je een wondje hebt. Behalve dat de wond weer open kan gaan, gaat de pleister ook los zitten. Dit probleem is eenvoudig op te lossen met een pleister die waterdicht is. Daar zijn er gelukkig veel van op de markt. In dit artikel vertellen we je wat de beste waterdichte pleister is.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Hansaplast bovenaan onze lijst staat. Straks leggen we je uit waarom dat zo is. Ook wordt duidelijk in welke gevallen een waterdichte pleister van pas komt en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

De drie beste waterdichte pleisters uitgelicht

Behalve Hansaplast ga je ook de merken MediRange en Hartmann voorbij zien komen. Alle drie hebben ze hun kwaliteiten. Ze hebben immers niet voor niks een plaats in onze top drie gekregen.

Hansaplast waterdicht pleisters

De beste waterdichte pleisters zijn de Antibacterieel XL pleisters van Hansaplast. Deze pleisters zijn bestemd voor het afdekken en beschermen van alledaagse middelgrote wonden en schaafwonden. Deze waterdichte pleister is ook na een operatie te gebruiken.

Het transparante en flexibele materiaal heeft een sterke kleefkracht. Daardoor blijft de pleister prima zitten tijdens het douchen, badderen of zwemmen. In het wondkussen zitten zilverionen. Deze zorgen ervoor dat de wond sneller geneest. Klinische studies hebben aangetoond dat zilverionen schadelijke kiemen doden en het risico op infecties verminderen.

In een verpakking zitten 5 waterdichte pleisters. Ze hebben een breedte van 6 centimeter en passen dus prima op flinke schaafwonden. Je kunt de pleisters nog een maat groter (XXL) bestellen. Dan hebben ze een breedte van 8 centimeter.

Het grote wondkussen werkt als een schokdemper. Daardoor wordt je wond goed beschermd en blijft de pleister niet aan de wond kleven. Daarnaast houden deze grote waterdichte pleisters 99% van de bacteriën tegen. De kans op een infectie is dus erg klein.

Pleisters Waterdicht

Voor de beste goedkope waterdichte pleister raden we het merk MediRange aan. Het zijn zogenoemde injectiepleisters, die vooral gebruikt worden na een injectie. De pleisters zijn steriel en om die reden individueel verpakt. Ze worden geleverd in een verpakking van 100 stuks.

Deze waterdichte pleister heeft een hypoallergene lijm. Daardoor blijven ze goed zitten, ook als je onder de douche stapt of wilt gaan zwemmen. En omdat de lijm hypoallergeen is, kun je er geen irritatie door krijgen.

De ronde pleisters hebben een diameter van 25 millimeter. Ze zijn dus een stuk kleiner dan de pleisters van Hansaplast. Wel zijn ze net zo waterdicht. Daardoor kun je kleine wondjes goed tegen water beschermen, bijvoorbeeld een wondje dat tijdens het scheren is ontstaan. En ze zijn natuurlijk ook prima te gebruiken nadat je een injectie hebt gekregen.

Uit de reviews van andere gebruikers komen positieve verhalen naar voren. De waterdichte pleisters plakken goed en laten geen druppel water door. En de prijs/kwaliteitverhouding wordt ook zeer gewaardeerd.

Waterdichte pleisters (rond)

De waterdicht pleister van Hartmann heeft veel weg van het medisch hulpmiddel van MediRange. Met dat verschil dat deze waterdichte pleister nog wat kleiner is. De diameter is 22 millimeter, oftewel 2,2 centimeter. De ronde pleisters zijn daarmee de perfecte oplossing voor kleine wondjes.

Ze zijn hypoallergeen en laten geen water en vuil door. Daardoor verzorg je wondjes op een snelle en hygiënische manier. Je gebruikt de Hartmann pleister bijvoorbeeld bij puistjes, maar ook voor huidvlekken die niet mogen worden blootgesteld aan de zon.

De hypoallergene lijm zorgt ervoor dat de pleisters stevig blijven zitten, ook als ze nat worden. En de steriele pleisters zijn ook na injecties te gebruiken. In de verpakking zitten 50 pleisters, die allemaal individueel zijn verpakt. Zo blijven ze namelijk steriel.

De pleisters zijn gemaakt van zeer elastisch non-woven. Ze zijn perfect voor de behandeling van injectieplaatsen bij patiënten met een zeer gevoelige huid.

Wanneer gebruik je een waterdichte pleister?

De voornaamste reden om een waterdichte pleister te gebruiken is als je gaat zwemmen of gaat douchen. Als je naar het zwembad gaat, is het voor de andere badgasten niet zo hygiënisch als je wondje weer open gaat. En als je gaat douchen is het in sommige gevallen niet handig als de net dichte wond door het nat worden weer gaat bloeden.

Let ook op met zeewater, zeker als de wond net ontstaan is. Vanwege het zout bijt zeewater, bovendien kan het de wond dieper maken.

En je kunt een waterdichte pleister ook gebruiken bij wondjes die na het scheren ontstaan of bij puistjes.

Hoe gebruik je een waterdichte pleister?

Het is altijd belangrijk om voordat je een pleister plakt de wond goed schoon te maken. Als je dat niet doet en de wond afsluit, krijgen bacteriën de kans om schade aan te richten. Ontstekingen kunnen behalve pijnlijk ook nog gevaarlijk zijn. In extreme gevallen kun je hier zelfs aan overlijden.

Een wond schoonmaken doe je met stromend water uit de kraan. Zo wordt vuil weggespoeld. Daarna is het zaak om de wond goed droog te deppen. Als je dit hebt gedaan, kun je de pleister plakken.

Vanwege hygiënische redenen wordt aangeraden om een waterdichte pleister iedere dag te vervangen. Een pleister mag ook slechts één keer worden gebruikt. Je blijft dit herhalen totdat de wond genezen is.

Er zijn trouwens pleisters die twee dagen moeten blijven zitten. Dit komt het genezingsproces ten goede. Als dit voor de waterdicht pleister die jij hebt gekocht geldt, wordt dit vermeld op de verpakking.

Als het rondom de wond rood wordt, is het slim om een arts te raadplegen. Dan kan de wond namelijk zijn gaan ontsteken.

Conclusie: dit is de beste waterdicht pleister voor jou

De Hansaplast Waterdicht Pleister is de beste die je kunt kopen. De werking is perfect, zoals je van Hansaplast gewend bent. Dit zijn grote pleisters die vooral geschikt zijn voor schaafwonden.

De beste goedkope waterdichte wondpleister is klein en rond en van het merk MediRange. Deze pleisters gebruik je na injectiewondjes en bijvoorbeeld puistjes. De pleisters van Hartmann zijn nog iets kleiner, maar hebben grotendeels dezelfde werking.