Likdoornpleister

Likdoornpleister kopen? Dit zijn de beste likdoornpleisters van 2024

Een likdoorn kan erg pijnlijk zijn. Het is fijn dat het geen kwaad kan, maar aan de pijn wil je natuurlijk graag iets doen. Dat kan met een likdoornpleister. De pleister maakt de likdoorn week, waardoor deze makkelijker verwijderd kan worden. In dit artikel vertellen we je wat de beste likdoornpleisters van dit moment zijn.

De Scholl likdoorn verwijderpleisters komen als beste uit de bus. Ook de bekende pleisterfabrikant Hansaplast komt voorbij, net als, misschien verrassend, het huismerk van Etos. We leggen je straks uit wat er gebeurt als je een likdoornpleister op je voet plakt en waar een goede pleister aan moet voldoen.

De drie beste likdoornpleisters uitgelicht

Stel dat je naar de huisarts gaat omdat de pijn van de likdoorn niet meer te harden is, dan is de kans groot dat er een zalfje wordt voorgeschreven. De zalf heeft dezelfde werking als likdoorn pleisters. Ze maken de likdoorn week, waardoor deze van de huid geschuurd kan worden. Je kunt jezelf dus de gang naar de huisarts besparen en voor een van de drie beste likdoornpleisters kiezen.

Scholl likdoorn verwijderpleisters

De beste likdoornpleisters zijn van het merk Scholl. In de verpakking zitten 4 medicinale pleisters en evenveel medicinale schijfjes. De Scholl likdoornpleisters zorgen er meteen voor dat de pijn wordt verlicht. Het schijfjes systeem van de pleister heeft natuurlijk ook een functie. Dit beschermt de gezonde huid om de likdoorn heen.

In deze likdoornpleister zit salicylzuur. Dit is een bekend bestanddeel in dit soort pleisters. Het maakt de bovenste laag van de huid zacht, waardoor de likdoorn makkelijk te verwijderen is. Salicylzuur wordt ook gebruikt als middel tegen onder andere eczeem, psoriasis en een droge huid.

Deze pleisters zijn uitvoerig dermatologisch getest. Uit de ervaringen van andere gebruikers blijkt dat de likdoornpleisters van Scholl hun werk doen. Het duurt wel enige dagen voordat de likdoorn verwijderd kan worden.

De prijs/kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend. Je betaalt nog geen euro per pleister, terwijl je snel je doel bereikt. Van likdoorns heb je na een tijdje namelijk geen last meer.

Etos Likdoorn – Anti-Drukringen

De likdoornpleister van de Etos wordt een antidrukring genoemd. Ze beschermen de gevoelige plekken een hele dag tegen druk en wrijving. Deze antidrukringen, of likdoornpleisters, zijn gemaakt van zacht vilt en voelen comfortabel aan. Omdat de druk wordt verlicht, neemt ook de pijn van de likdoorn af.

Voordat je de pleisters gaat gebruiken, moet de huid goed worden schoongemaakt en droog zijn. Je plaatst de antidrukring zo dat de likdoorn precies in het midden van de ring zit. Om er zeker van te zijn dat de pleister goed vastzit, moet de ring nog even worden aangedrukt.

Het is ook echt een ring die je op de huid plakt. Let er bij deze likdoornpleisters trouwens goed op dat ze allemaal een maat hebben. Dit is de maat L. Als je wat kleinere voeten of likdoorns hebt, wordt een kleinere maat aanbevolen.

In één verpakking zitten 12 likdoornpleisters. Je kunt ze online bestellen of ook gewoon even een Etos bij jou in de buurt binnenlopen.

Hansaplast likdoornpleisters

Ook Hansaplast heeft likdoornpleisters in het assortiment zitten. In de pleisters zit het al eerder genoemde salicylzuur. Hierdoor wordt de likdoorn zacht gemaakt zodat deze eenvoudiger verwijderd kan worden.

De zachte geïntegreerde ring zorgt ervoor dat de pijn minder wordt. Je hebt al snel een stuk minder last van druk en wrijving. Voordat de pleister wordt aangebracht, moet de huid eerst goed worden schoongemaakt. Je plakt de likdoornpleister zo dat de likdoorn precies in het midden van de schuimrubberen ring valt.

Na 2 dagen moet de pleister worden vervangen. En na een dag of 4 kan de zacht geworden likdoorn worden verwijderd. Dit doe je bij voorkeur in een warm bad met zout of zeep.

Als je twijfelt over de ernst van de likdoorn of het gebruik van likdoornpleisters, dan kun je altijd met een arts overleggen. En als je overgevoelig bent voor salicylzuur mag je dit product niet gebruiken. Net als bij beschadigingen aan de huid.

Hoe ontstaat een likdoorn?

Een likdoorn is een eeltknobbel op de voet. Ze ontstaan door te hoge druk, bijvoorbeeld als je schoenen knellen. Het goede nieuws van een likdoorn is dat het totaal geen kwaad kan. Het vervelende is dat het erg pijnlijk is.

Dat komt omdat likdoorns op plekken zitten waar schoenen tegenaan kunnen knellen. Bijvoorbeeld op je tenen, of daartussen. De schoen is de ‘boosdoener’. Deze drukt de eeltknobbel in de huid. Vooral bij het lopen heb je daar last van. Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd.

Bij wie komen likdoorns vaker voor?

Er zijn wat groepen mensen die vatbaarder zijn voor likdoorns, zoals ouderen. Zij hebben namelijk minder onderhuids vet. Ook mensen met diabetes kunnen eerder last krijgen van een likdoorn, omdat ze een afwijkende stand van de voeten of tenen kunnen hebben. Als je diabetes hebt, is het slim om voordat je een likdoornpleister gaat gebruiken overleg te hebben met je arts.

En fanatieke sporters kunnen ook te maken krijgen met likdoorns. Met name als ze regelmatig veel druk zetten op hetzelfde deel van de voet. Dan kun je denken aan krachtsporters. Als je een fanatieke wandelaar bent en last van likdoorns hebt, zit het probleem waarschijnlijk in je schoenen.

Behalve slecht passende schoenen zijn er nog andere oorzaken. Als je vaak hoge hakken draagt, kun je een eksteroog krijgen. Overgewicht is ook een bekende oorzaak van dit pijnlijke probleem.

Conclusie: wat zijn de beste likdoornpleisters?

Er zijn flink wat manieren om te voorkomen dat je likdoorns krijgt. Maar als je ze eenmaal hebt, is er eigenlijk maar één echt medicijn, en dat is een goede likdoornpleister. Op dat vlak zijn er genoeg mogelijkheden.

De beste likdoornpleister is van het merk Scholl. Dit is een populair product. En niet voor niks, omdat al veel mensen met deze pleisters van hun likdoorns zijn afgekomen. Ook de Etos likdoornpleister heeft een prima kwaliteit. En van een Hansaplast likdoornpleister weet je dat eigenlijk altijd zeker.