Beste hydraterende creme

Hydraterende crème kopen? Dit is de beste vochtinbrengende crème van 2024

Als je last van een droge huid hebt is het goed om een hydraterende crème te gebruiken. Dat weten huidspecialisten en fabrikanten natuurlijk ook maar al te goed. Daarom zijn er veel producten op de markt. Maar wat is de beste hydraterende crème? Dat hebben we in dit artikel voor je uitgezocht.

Op nummer één staat Mineral 89 Serum Booster van Vichy. Zo dadelijk vertellen we hier alles over. Maar we kijken ook naar de beste hydraterende nachtcrème. En ook het beste product voor de mannenhuid komt aan bod.

De beste hydraterende crème uitgelicht

Het belangrijkste aan een hydraterende gezichtscrème is dat er voldoende stoffen in zitten die de vochtbalans in de huid op orde houden. Hyaluronzuur is een bekend bestanddeel. Maar er zijn meer ingrediënten die voor een goede vochtinbrengende crème zorgen. Dat zie je ook terug in onze top drie.

Vichy Mineral 89 – Serum – Booster

De beste hydraterende crème is van Vichy. Dit Franse cosmeticabedrijf heeft met de Serum Minéral 89 Vichy een kwaliteitsproduct gemaakt. De werkende stoffen uit deze crème zijn hyaluronzuur en het beroemde Vichy vulkanische water. Dit water is rijk aan miljoenen mineralen.

En van hyaluronzuur is bekend dat het tot duizend keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Daardoor krijgt de huid van je gezicht de perfecte hydratatie. Als je deze crème gebruikt, ben je verzekerd van 24 uur lang hydratatie.

Deze vochtinbrengende crème van Vichy is geschikt voor alle huidtypes en vrij van parabenen. Ook zit er geen alcohol in de crème, evenmin als parfum. Je gebruikt dit product als dagcrème. In een flesje (het is meer een flesje dan een potje) zit 50 millilter.

Als je dit product gaat gebruiken, zul je al snel zien en voelen dat de huid beter gehydrateerd is. Daarnaast is je huid voller en sterker. De geurloze crème smeert makkelijk. Bovendien heb je niet veel van het spul nodig om je huid te verzorgen. Vrouwen én mannen kunnen Vichy Mineral 89 gebruiken.

Olay Total Effects 7-in-1

Producten van Olay zijn bij veel vrouwen en mannen populair. Dat geldt ook voor Total Effects 7-in-1. Dit is de beste hydraterende nachtcrème. Deze crème biedt 7 huidvoordelen, vandaar ook de naam van dit product; Total Effects 7-in-1.

De 7 voordelen zijn: hydratatie, een mooie gloed, egalisatie, minimalisatie van de poriën, de crème maakt de huid glad en vult deze op, fijne lijntjes en rimpels worden verminderd en de huid wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De formule van Olay Total Effects zit boordevol met vitaminen die goed zijn voor de huid. Dan kun je denken aan B3, C, E en Pro Vitamine B5. Met name vitamine E is essentieel voor een goede en gezonde huid. De vitaminen bevatten antioxidanten waardoor de hydratatie van het huidoppervlak wordt verbeterd en de huid wordt vernieuwd.

De hydraterende gezichtscrème van Olay is geschikt voor de normale, droge en vette huid. Dit product is parfumvrij en de formule is klinisch getest. Ook de prijs is vriendelijk.

Gilette Labs Snel Absorberende Hydraterende Crème

Ongelooflijk eigenlijk dat er ooit een tijd was waarin mannen geen verzorgende gezichtscrème gebruikten. Of ze hielden dit geheim, dat kan ook. In ieder geval zijn er nu veel specifieke mannenproducten op de markt. De beste hydraterende crème voor mannen is van Gilette.

Gilette ken je zeer waarschijnlijk wel van de scheerproducten. Maar ook op het gebied van vochtinbrengende crème heeft dit merk zijn sporen verdiend. De Gilette Labs Absorberende Hydraterende crème gebruik je dan ook niet alleen na het scheren.

Dankzij de aanwezigheid van vitamine B3 krijgt de huid langdurige hydratatie. Aan dit product zijn geen alcohol en kleurstoffen toegevoegd. Zoals je van Gilette gewend bent heeft ook deze crème een fijne lichte en verfrissende geur. Cederhout en sinaasappelschil zorgen voor een mannelijke geur, op een subtiele manier.

Ook de hydraterende crème zelf is heerlijk licht. Het trekt snel in, waardoor de huid niet plakkerig of vet aanvoelt. Je gebruikt dit product als een dagcrème. En met een potje van 100 milliliter kun je zeker even vooruit.

Dit doet een hydraterende gezichtscrème

Hydratatie houdt in dat de huid vochtregulerende stoffen terugkrijgt. Die stoffen kun je verliezen door allerlei redenen. Bijvoorbeeld als je je huid hebt schoongemaakt. Maar ook door invloeden van buitenaf. Met name in de winter is de kans op een droge huid groot. Dat heeft met de kou, wind en regen te maken.

Een droge huid voelt niet lekker aan en kan in extreme gevallen zelfs gaan bloeden. Dankzij een vochtinbrengende crème wordt dit tegengegaan. Daarvoor wordt vaak het eerder genoemde hyaluronzuur gebruikt.

Het kan trouwens ook met andere ingrediënten. Glycerine is een bekende. Maar je kunt ook een crème met allerlei plantaardige of minerale oliën gebruiken. Iedere producent heeft een eigen succesformule. En het is soms even zoeken welke formule het beste bij jouw huid past.

Verschil tussen hydraterende crème en moisturizer

Veel mensen denken dat dit hetzelfde is, maar dat is niet zo. Een moisturizer en een hydraterende crème hebben als overeenkomst dat ze de vochtbalans van de huid op orde houden. Een moisturizer zorgt er daarnaast voor dat de huid gladder en zachter wordt gemaakt, en dat de uitstraling verbeterd wordt.

Het een hoeft het ander dus niet uit te sluiten. Maar als je op zoek bent naar een crème om je droge huid te behandelen, is het belangrijkste om naar te kijken of er vochtinbrengende ingrediënten in de crème zitten. De rest doet minder ter zake.

Conclusie: dit is de beste hydraterende gezichtscrème

Het einde van je droge huid is in zicht met de producten die je dankzij dit artikel hebt leren kennen. De beste vochtinbrengende crème is van Vichy. Mineral 89 Serum Booster heeft de combinatie van hyaluronzuur en het bekende vulkanische water van Vichy. Deze succesformule valt bij veel mensen in de smaak.

De beste hydraterende nachtcrème is van Olay. Total Effects 7-in-1 pakt de huid op 7 manieren aan. En als je de beste huidverzorging voor mannen zoekt, koop je de crème van Gilette.