Beste gezichtscreme mannen

Gezichtscrème mannen kopen? Dit is de beste gezichtscrème voor mannen van 2024

Mannen die hun huid goed willen verzorgen kunnen daar het beste een gezichtscrème speciaal voor mannen voor gebruiken. Waar de meeste mannen vroeger niet aan huidverzorging deden, is dit volledig omgedraaid. En vaak staat de man minstens zo lang voor de spiegel als een vrouw. Er zijn allerlei unisex crèmes op de markt. Maar omdat de mannenhuid een andere structuur heeft, is het beter om een dagcrème voor de man te gebruiken.

In dit artikel ontdek je wat de beste gezichtscrèmes voor mannen zijn. Het bekende merk L’Oréal ga je veel voorbij zien komen. Dat is niet vreemd, omdat de kwaliteit uitstekend is én L’Oréal met de Men Expert Hydra Energetic voor de beste mannencrème heeft gezorgd.

De 5 beste dagcrème voor mannen uitgelicht

Straks leggen we je uit waar een goede dagcrème voor mannen aan moet voldoen. De mannenhuid is doorgaans wat vetter. Daar moet de crème natuurlijk op worden aangepast. Daar zijn de makers van de onderstaande 5 producten meer dan in geslaagd.

L’Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic

De beste gezichtscrème voor mannen is de Men Expert Hydra Energetic van L’Oréal Paris. Deze dagcrème bestrijdt de tekenen van vermoeidheid en geeft de mannenhuid een frisse uitstraling. Men Expert Hydra Energetic geeft 24 uur lang hydratatie en vermindert 5 tekenen van vermoeidheid.

Het beste is om de gezichtscrème voor mannen in de ochtend op de huid aan te brengen. Niet alleen zorgt dit voor een fris gevoel, maar de huid wordt ook ontwaakt en opgeladen om een hele dag energiek aan te voelen. In deze XL verpakking zit 100 milliliter, waardoor je er een tijd mee vooruit kunt.

De crème is geschikt voor alle huidtypen. Uit de gebruikerservaringen van andere klanten blijkt dat de gezichts crème makkelijk smeert en lekker aanvoelt. En we zeiden al dat het een flink potje is. Je doet er tussen 2,5 en 3 maanden mee.

Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een kleiner of groter formaat te bestellen. Voor de prijs maakt dat natuurlijk wel enig verschil. Maar welke maat je ook kiest, deze gezichtscrème voor mannen heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

L’Oréal Paris Men Expert Hydra Power Hydraterende Dagcrème

Ook van L’Oréal Paris is de beste dagcrème voor mannen. De Men Expert Hydra Power Hydraterende Dagcrème is behalve een mond vol ook een erg prettige crème om dagelijks te gebruiken. Dit product geeft de huid tot 48 uur hydratatie. Daarnaast zorgt de crème voor een aangenaam en verfrissend effect.

Het voornaamste bestanddeel van deze gezichtscrème voor mannen is hyaluronzuur. Dit kan tot duizend keer zijn eigen gewicht in water vasthouden. Vandaar dat hyaluronzuur een populair bestanddeel voor in gezichtscrèmes voor mannen is.

Verder is Men Expert Hydra Power verrijkt met bergwater. Dit is verantwoordelijk voor het verfrissende effect. Dankzij de geltextuur is de crème allesbehalve vet en kan deze eenvoudig op de huid worden aangebracht. Het smeert lekker en trekt snel in.

Deze mannen gezichtscrème kan voor alle huidtypen gebruikt worden. Maar met name voor de droge huid is dit het perfecte product. En ook als je last hebt van acné of puistjes doet deze crème van L’Oréal Paris wonderen. Je gebruikt het iedere ochtend. Houd er rekening mee dat er geen zonbescherming in dit product zit.

L’Oréal Paris Men Expert Vita Lift Hydraterende Dagcrème

En ook de wat ouder wordende man kan terecht bij L’Oréal Paris. Men Expert Vita Lift Hydraterende Dagcrème is de beste anti rimpel crème voor mannen. De crème zit vol met antioxidanten die de huid verstevigen. De formule is speciaal voor de mannenhuid samengesteld.

Hydraterende bestanddelen van Pro-Retinol zitten bijvoorbeeld in dit product. Dit is een krachtig ingrediënt dat rimpels en verslapping van de huid tegengaat. De antioxidanten komen uit een speciaal Frans wijnextract. Door deze combinatie worden de 5 tekenen van huidveroudering tegengegaan.

Als je deze dagcrème voor mannen vier weken hebt gebruikt, zie je duidelijk verschil. Je huid heeft meer vitaliteit en de rimpels zijn zichtbaar afgenomen. Grauwe plekken worden weer helder gemaakt en je huid wordt gehydrateerd. Dit zorgt voor meer glans en een gezonde uitstraling.

Je gebruikt Men Expert Vita Lift het beste twee keer per dag. Zowel ’s ochtends als ’s avonds smeer je het gezicht en de hals goed in. Voordat je dit doet moet de huid goed gereinigd en gedroogd zijn. De dagcrème voor de man is ook prima na het scheren te gebruiken.

Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer

Op zich zit er niet echt veel verschil tussen een dag- en een nachtcrème. Dat wil zeggen dat er vaak geen speciale formule voor overdag of voor ’s nachts is. Dat uitzonderingen de regel bevestigen, bewijst Clinique met Superdefense Night Recovery Moisturizer. Deze herstellende nachtcrème zorgt ervoor dat je huid als herboren wakker wordt.

Terwijl je slaapt gaan de ingrediënten van de beste nachtcrème voor mannen aan de slag. Het zijn tal van hydraterende stoffen en antioxidanten. De huidbarrière wordt versterkt en de huideigen aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Het resultaat is dat je ’s ochtends een frisse en jeugdige huid hebt die weer helemaal klaar is voor een nieuwe dag. Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer is geschikt voor de droge tot zeer droge huid, oftewel huidtypen 1 en 2.

Deze nachtcrème voor mannen breng je voor het slapen gaan aan op de schoongemaakte huid van je gezicht en hals. De eerste tekenen van veroudering worden vervolgens bestreden. Onder meer schadelijke stoffen van buitenaf maken geen kans om je huid te vervuilen. Dit product is vrij van parabenen en parfum. Het is een absoluut topproduct. Houd er wel rekening mee dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

Velveux oogcrème 15ML

Velveux is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in het hoge noorden, oftewel Groningen. Dit bedrijf heeft de beste wallen crème voor mannen gemaakt. Met de Velveux oogcrème heb je een sterk wapen in je strijd tegen rimpels, wallen en donkere kringen onder de ogen.

In deze crème zitten plantaardige Pro fytohormonen. Deze hormonen verlichten de tekenen van chronische vermoeidheid en zorgen er daarnaast voor dat typische huidproblemen rondom de ogen worden aangepakt. Daarbij kun je denken aan fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes en wallen.

Een ander bestanddeel van deze anti wallen crème voor mannen is het extract van paardenkastanje. Dit werkt samen met het collageen om het cel metabolisme en de bloedcirculatie rond de ogen te verbeteren. Ook de elasticiteit en stevigheid keren terug, waardoor je ogen er weer uitzien alsof je een jonge god bent.

Deze verfrissende oogcrème bevat arganolie. Dit zit vol met vitamine E, een (onmisbaar) antioxidant dat helpt om vrije radicalen uit te schakelen. Voor je huid is dit goed nieuws, omdat vrije radicalen het proces van huidveroudering versnellen. Het enige minpunt van dit product is dat de inhoud (15 milliliter) vrij beperkt is.

Waarom een speciale gezichtscrème voor mannen kopen?

Als je een gezichtscrème gaat kopen, zal je op veel verpakkingen zien staan dat ze unisex zijn. Het product is dus geschikt voor de huid van mannen én vrouwen. Waarom zou je dan een speciale mannencrème kopen? Is dit niet puur een commercieel trucje van fabrikanten om meer te kunnen verkopen?

In principe niet, omdat de mannenhuid niet hetzelfde is als de huid van vrouwen. En het klinkt best logisch dat een huid die anders in elkaar zit op een andere manier verzorgd moet worden.

Talgklieren en collageen

Mannen hebben een voordeel ten opzichte van vrouwen als het gaat om het ontstaan van rimpels. Omdat mannen meer talgklieren hebben en de productie van talg vrij hoog en stabiel blijft als ze ouder worden, blijft de huid wat vetter.

En omdat mannen ook wat meer collageen, elastine en haarfollikels hebben, blijft de huid op latere leeftijd wat dikker dan bij vrouwen. Het verschil is ook best flink, 20 tot 30%. Met als gevolg dat mannen minder snel last krijgen van rimpels.

Het is niet allemaal hosanna

Toch scoren mannen op bepaalde vlakken van de huid minder goed dan vrouwen. Gelukkig maar, zou je zeggen. Uit onderzoek is gebleken dat de mannenhuid minder snel geneest bij wondjes. Daarnaast zijn mannen gevoeliger voor schades van buitenaf, met name uv-straling. Het valt niet uit te sluiten dat dit komt omdat mannen wat minder goed voor hun huid zorgen.

Wel of geen speciale crème?

Wat ons betreft is het beter om als man een dagcrème voor een man te gebruiken. De samenstelling is net wat beter afgestemd op de huid van mannen. Dit neemt niet weg dat je ook prima met een unisex of vrouwencrème uit de voeten kunt. Zolang je huid wordt verzorgd, is het prima.

Waarom een gezichtscrème voor mannen gebruiken?

Vroeger kwam het een stuk minder voor dat mannen een dagcrème gebruikten. De reden daarachter is overigens niet bekend. Het zou voor een deel stoerheid kunnen zijn. Verzorging was iets voor vrouwen. Maar het blijft een beetje gissen.

In ieder geval gebeurt het nu een stuk vaker en dat is een goede zaak. Een mannenhuid heeft namelijk net zo goed verzorging nodig als een vrouwenhuid. Ondanks dat de huid van een man wat vetter is, zegt dit niks over de hydratatie van de huid. Ook mannen kunnen een droge, futloze of trekkerig aanvoelende huid hebben.

In dat geval is een hydraterende gezichtscrème voor mannen essentieel om de huid gezond te houden. Zeker als je wat ouder wordt. Dan gaat het nog niet eens om een anti rimpelcrème voor mannen, maar puur om de verzorging. De huid is kwetsbaar voor allerlei invloeden van buitenaf.

Met name de zon is op dit gebied een boosdoener. Uv-straling is niet alleen slecht met het oog op huidkanker. Het werkt ook huidveroudering in de hand. Je kunt je huid beschermen door er een goede laag zonnebrand op te smeren. Maar dit kan ook met een dagcrème. In diverse producten zit zonbescherming. Als dit het geval is, zie je SPF staan, met een getal erachter. Dit staat voor Sun Protection Factor. En het getal geeft de factor aan, net als bij zonnebrandcrème.

Dagcrème voor mannen: hier moetje op letten

Ergens was het wel lekker geweest als je maar één dagcrème voor de man kon kiezen. Het is echter maar beter dat dit niet zo is, omdat niet elke mannenhuid hetzelfde is. Het eerste dat je dan ook moet doen voordat je een gezichtscrème koopt, is kijken wat voor huidtype je hebt. Een droge, ruwe huid heeft een ander product nodig dan een vettige huid.

Welk seizoen het is, is ook een factor bij het kopen van de beste gezichtscrème voor mannen. In de winter heb je eerder behoefte aan een hydraterende crème, omdat kou en wind de huid uitdrogen. ’s Zomers kun je beter een lichte crème gebruiken. Als je een droge huid hebt, kun je natuurlijk het hele jaar door een hydraterende crème smeren.

Specifieke crèmes

Gezichtscrèmes hebben verschillende functies. Als je een middel zoekt tegen rimpels in je gezicht, koop je het beste een anti aging crème. Ook voor acné zijn er speciale producten. En zoals we daarnet al aangaven, kun je ook een mannencrème met zonbescherming bestellen.

Let op de ingrediënten

Ieder merk heeft zijn eigen succesformule. Dat is natuurlijk prima, maar in jouw geval is het slim om de lijst met bestanddelen goed te bekijken. Je zou bijvoorbeeld allergisch kunnen zijn voor een van de stoffen in de crème.

Daarnaast kan er alcohol zijn toegevoegd, wat niet lekker is op de gevoelige huid. En check ook altijd even of het product dierproefvrij is.

Conclusie: dit is de beste gezichtscrème voor mannen

Goed nieuws als je hebt besloten om een dagcrème voor mannen te kopen. Niet alleen voor jou en je huid, maar ook omdat er voor ieder huidprobleem een oplossing is. En die oplossingen zijn vaak nog prima te betalen ook. De beste gezichtscrème voor mannen is van L’Oréal Paris. Men Expert Hydra Energetic zorgt voor perfecte verzorging van de huid.

Hydra Power, ook van L’Oréal Paris Men Expert, is eveneens een prima dagcrème. En de beste anti rimpel crème voor mannen is Vita Lift, ook van L’Oréal Paris.