beste creme tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken crème kopen? Dit is de beste crème tegen pigmentvlekken van 2024

Wil je dat er echt iets gedaan wordt aan de pigmentvlekken op je huid? De kans is groot dat het antwoord in dit artikel staat. We hebben namelijk voor je uitgezocht wat de beste crèmes tegen pigmentvlekken zijn. Het bekende merk Biodermal heeft voor het allerbeste product gezorgd. Maar er komen ook andere uitstekende crèmes voorbij.

Een goede pigmentvlekken crème zorgt ervoor dat je een gladde en egale huid krijgt. Behalve dat we naar de beste crèmes kijken, leggen we je ook uit hoe pigmentvlekken ontstaan en wat je er zelf aan zou kunnen doen.

De beste pigmentvlek crème uitgelicht

In onze zoektocht naar de beste pigmentvlek crème hebben we veel producten voorbij zien komen. Uiteindelijk hebben deze drie de meeste indruk op ons gemaakt.

Biodermal Pigmentvlekken crème

Biodermal is een bekend en vooral uitstekende merk, waarvan de wortels in Nederland liggen. Biodermal heeft voor de beste crème tegen pigmentvlekken gezorgd. Dit product is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van pigmentvlekken, een zwangerschapsmasker en vlekken door ouderdom te verminderen.

In Biodermal Pigmentvlekken crème zit een milde vorm van melkzuur. Dit stimuleert de natuurlijke vernieuwing van de huid, wat voor een mooi en stralend resultaat zorgt. Het egaliseren van de huid wordt versneld door een extract uit madeliefjes. Dit remt de aanmaak van melanine, oftewel huideigen pigment.

Deze crème tegen pigmentvlekken bevat SPF 15. Daardoor wordt je huid beschermd tegen de zon. Dat is niet alleen goed tegen een verbrande huid of bescherming tegen huidkanker, maar ook gaat het veroudering van je huid tegen. En die veroudering zorgt weer voor oneffenheden.

Biodermal adviseert om deze crème elke ochtend op je hele gezicht aan te brengen, dus niet alleen op de pigmentvlekken. Na 6 tot 8 weken zal je zichtbaar verbetering zien. Uit de ervaringen met deze pigmentvlekken crème van anderen kun je in ieder geval het nodige vertrouwen halen. De recensies zijn namelijk lovend.

Vicius®  – Dagcrème voor vrouwen

Bij Vicius hebben ze zoveel vertrouwen in dit product, dat ze je je geld teruggeven als je na 30 dagen geen zichtbaar resultaat hebt. Dit hydraterende en verzorgende product is de beste crème tegen ouderdomsvlekken. Vicius heeft aan de dagcrème natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma, shea butter, en aloë vera toegevoegd.

Kurkuma ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Dit kruid zit namelijk vol met antioxidanten, die ervoor zorgen dat de huidcellen minder snel beschadigd raken. Als je huid toch beschadigd is geraakt, wordt dit hersteld door aloë vera. Het voedende deel van deze pigmentvlek crème komt van de shea butter.

Hydratatie is goed voor iedere huid, zeker ook voor de oudere huid die van nature wat droger is. De veroudering (beginnende rimpels en lijntjes) wordt verder tegengaan door de toegevoegde vitaminen A, E en B5.

De crème is niet vet en zijdezacht, en smeert prettig uit. Vanwege de goede hydratatie en verzorging voorkomt het fijne lijntjes en beginnende rimpels. De crème is geschikt voor verschillende huidtypen, maar met name de droge en geïrriteerde huid. Het advies is om dit product iedere ochtend op de schone huid aan te brengen. Door eerst een vitamine C serum te gebruiken, wordt het effect nog groter.

SIMIA™ Original Active Retinol Serum

Het beste serum tegen pigmentvlekken van SIMIA bevat Retinol. Retinol wordt ook wel vitamine A genoemd, en is een zeer krachtige antioxidant die de celvernieuwing stimuleert en de aanmaak van collageen een boost geeft. In SIMIA Original Active Retinol Serum zit 2,5% actieve retinol.

Dit zorgt ervoor dat schade aan je huid wordt aangepakt. Pigmentenvlekken worden vervaagd, net als fijne lijntjes en rimpels. Het is bewezen dat retinol de huidtextuur, grootte van de poriën en de teint van de huid verbetert. En als je last hebt van acne of puistjes is dit ook een goed middel.

Behalve vitamine A zit in dit serum tegen pigmentvlekken ook vitamine E. Vitamine E is een krachtig middel tegen vrije radicalen, die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Een ander bestanddeel is hyaluronzuur. Dit zuur is in staat vocht vast te houden en is daarom een prima middel voor het hydrateren van de huid.

In tegenstelling tot de andere producten uit onze lijst, gebruik je dit serum voor het slapen gaan. Je brengt een kleine hoeveelheid aan op een schone en droge huid. Daarna kun je nog een vochtinbrengende crème gebruiken. Het Retinol Serum doet vervolgens de hele dag zijn werk.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Huidproblemen zijn voor een deel te voorkomen en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Herhaaldelijke blootstelling aan de zon is bijvoorbeeld niet goed. De huid maakt dan te veel melanine aan. Daardoor ontstaan pigmentvlekken.

Er zijn echter ook situaties waarbij je er niks aan kunt doen. Pigmentvlekken kunnen bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap ontstaan, het zogenoemde zwangerschapsmasker. Ook na een trauma aan de huid (een wond, ontsteking of ontharing) kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Andere veroorzakers zijn de anticonceptiepil, bepaalde medicijnen en vervuiling. Deeltjes en gassen kunnen de huid binnendringen. Ze komen diep in de huid vast te zitten. Dit resulteert in een ontstekingsreactie die voor donkere vlekken zorgt, met name in het gezicht.

Voor een deel kun je pigmentvlekken dus voorkomen, maar je hebt het zeker niet volledig in eigen hand. Daarom is het goed om een pigmentvlekken crème te gebruiken. Deze zijn speciaal samengesteld om de donkere vlekken tegen te gaan. Naast de crème kun je nog extra zonbescherming gebruiken. En niet alleen als het boven de 30 graden is, het is veel beter om je huid altijd tegen de zon te beschermen.

Conclusie: voor welke pigmentvlek crème kies jij?

Voor ieder huidtype en -probleem is er een goede pigmentvlekken crème te vinden. Biodermal Pigmentvlekken Crème is overall de beste. Behalve dat melkzuur de pigmentvlekken tegengaat, zit er ook zonbescherming in dit product.

Vicius Dagcrème voor vrouwen is ideaal als je iets aan ouderdomsvlekken wilt doen. Dit is een heerlijke crème die de oudere huid er weer jong uit laat zien. En als je het beste serum tegen pigmentvlekken zoekt, kies je voor SIMIA Active Retinol, dat boordevol vitaminen zit.