beste anti pigment creme

Anti pigment crème kopen? Dit is de beste anti pigment crème van 2024

Een goede anti pigment crème kan je ’s ochtends behoorlijk wat tijd besparen. De crème zorgt ervoor dat er geen nieuwe pigmentvlekken worden aangemaakt en dat de bestaande vlekken worden vervaagd. Het resultaat is dat je een zachte en egale huid krijgt. We hebben voor je onderzocht wat de beste anti pigmentvlekken crèmes zijn.

Nivea Cellular Luminous is als beste uit onze test gekomen. Zo dadelijk leggen we uit waarom dat zo is. Verder vertellen we je hoe pigmentvlekken ontstaan en of je er zelf iets aan kunt doen. Alvast een tipje van de sluier: je kunt pigmentvlekken verminderen, maar niet helemaal voorkomen. Ook bij dat laatste helpt de anti pigment crème je.

Dit is de top drie anti pigment crème

Naast Nivea zijn ook de twee andere merken die onze top drie hebben gehaald bekende namen. Eucerin en Vichy hebben hun sporen meer dan verdiend. Deze producten werken stuk voor stuk bij het verminderen van pigmentvlekken.

Nivea Cellular Luminous Anti-Pigment

De beste anti pigment crème is van Nivea. Cellular Luminous Anti-Pigment beschermt zowel tegen al ontstane pigmentvlekken als tegen nieuwe. In deze crème zit SPF50. SPF staat voor Sun Protection Factor. Factor 50 is de hoogste bescherming die er is.

Er zit een drievoudige protectie in deze anti pigment crème. De huid wordt op celniveau beschermd tegen donkere vlekken en het opnieuw verschijnen van deze vlekken. Door de zon veroorzaakte huidveroudering wordt eveneens aangepakt. Tot slot geeft de crème de huid een mooie afwerking. Je huid straalt weer en heeft een gelijkmatige structuur.

Nivea Cellular Luminous Anti-Pigment kan op alle huidtypes worden gebruikt, dus ook als je een zeer gevoelige huid hebt. Daarnaast is dit product effectief op alle huidskleuren. Je gebruikt deze crème in de ochtend, door het zachtjes op een gereinigd gezicht te smeren.

Deze gezichtscrème is heerlijk zacht en na enkele weken zijn de pigmentvlekken duidelijk afgenomen. Voor de beste bescherming wordt geadviseerd om het product iedere ochtend te gebruiken.

Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème

Thiamidol is de werkzame stof in Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème. Thiamidol vermindert de aanmaak van melanine, waardoor er minder donkere vlekken op je huid komen. Melanine wordt door de huidcellen aangemaakt als de huid in contact komt met uv-stralen.

Ook de Eucerin anti pigment crème heeft een toevoeging van SPF. De beschermingsfactor bij dit project is 30. Daarmee is je huid extra beschermd tegen toekomstige pigmentvlekken. Eucerin heeft lang onderzoek gedaan naar het beste middel tegen pigmentvlekken. Uit 50.000 stoffen is Thiamidol het meest effectief gebleken.

Je vindt Thiamidol alleen in de anti pigment crème van Eucerin, omdat het Duitse bedrijf patent heeft op dit middel. In de crème zit een flinke hoeveelheid karité boter. Dit zorgt ervoor dat je huid lekker soepel gaat aanvoelen. Je zult tijdens het smeren merken dat het snel door de huid wordt opgenomen.

Tijdens de testen bleek dat patiënten al na twee weken een verbetering zagen. En in de drie maanden daarna werden de pigmentvlekken steeds wat minder. Deze anti pigmentvlekken crème is geschikt voor alle huidtypen.

Vichy Capital Soleil UV-Age

Vichy is een grote naam op het gebied van verzorgingsproducten voor de huid. Dit is een anti-age crème die ook erg goed werkt tegen pigmentvlekken. In dit product zitten diverse minerale pigmenten, ook vitamine B3 is toegevoegd. Daarnaast krijg je met Vichy Capital Soleil UV-Age perfecte zonbescherming, dankzij SPF50+.

Huidveroudering wordt ook tegengegaan door extra antioxidanten die aan de crème zijn toegevoegd. Antioxidanten gaan vrije radicalen, die de huid beschadigen, tegen. Behalve pigmentvlekken worden ook verschijnselen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes aangepakt.

Deze anti pigment crème laat de huid stralen, zonder dat deze gaat glimmen. Je huid wordt mooi egaal. Het is een fijn product dat niet prikt en makkelijk uitsmeert. Vichy Capital Soleil is hypoallergeen.

Het advies van Vichy is om deze crème iedere ochtend te gebruiken. Je brengt wat stippen aan op je gezicht, waarna je dit uitsmeert. Houd er wel rekening mee dat als je langere tijd van de zon geniet, je iedere twee uur moet bijsmeren. Dit kan ook gewoon met zonnebrandcrème.

Kun je pigmentvlekken voorkomen?

Huidproblemen zijn voor een deel te voorkomen en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Herhaaldelijke blootstelling aan de zon is bijvoorbeeld niet goed. De huid maakt dan te veel melanine aan. Daardoor ontstaan pigmentvlekken. Dit is ook het geval als je een sterke zonbescherming op je huid smeert. Melanine wordt namelijk aangemaakt als reactie op uv-stralen, met als resultaat een gebruinde huid.

Pigmentvlekken zijn niet altijd te voorkomen

Er genoeg situaties waarbij je geen invloed hebt op het ontstaan van pigmentvlekken. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap verschijnen, dit wordt een zwangerschapsmasker genoemd. Ook na een trauma aan de huid (een wond, ontsteking of ontharing) kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Andere bekende ‘boosdoeners’ zijn de anticonceptiepil, bepaalde medicijnen en vervuiling. Deeltjes en gassen kunnen de huid binnendringen. Ze komen diep in de huid vast te zitten. Dit resulteert in een ontstekingsreactie die voor donkere vlekken zorgt, met name in het gezicht.

Een anti pigment crème is onmisbaar

Omdat je lang niet altijd in de hand hebt of je pigmentvlekken krijgt, is het goed om de natuur een handje te helpen. Dit doe je met een anti pigment crème. Deze producten zijn speciaal samengesteld om de donkere vlekken tegen te gaan. Naast de crème kun je nog extra zonbescherming gebruiken. En niet alleen als het boven de 30 graden is, het is veel beter om je huid altijd tegen de zon te beschermen.

Conclusie: dit is de beste anti pigment crème

Je hebt gezien dat het niet alleen gaat om het camoufleren van pigmentvlekken. Omdat voorkomen beter is dan genezen, is aan iedere goede anti pigment crème Sun Protection Factor (SPF) toegevoegd. Bij Nivea Cellular Luminous is dat bijvoorbeeld SPF50. Deze crème geeft je daarnaast een mooie egale teint.

Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème bevat het unieke ingrediënt Thiamidol, wat voor een aanzienlijke vermindering van pigmentvlekken zorgt. En ook Vichy Capital Soleil UV-Age is een uitstekend product, dat eveneens prima tegen huidveroudering werkt.

Alle crème koopgidsen