Ooglidcorrectie

Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie: veiligheid, resultaten en nazorg

Wanneer je een probleem met je ogen hebt, bijvoorbeeld omdat het ooglid wat is gaan hangen, dan is dat met een ooglidcorrectie aan te pakken. Je hoort weleens verhalen over ongelijke ogen na een ooglidcorrectie en meer van dit soort zaken. Dat maakt het dus belangrijk om je nu eerst eens goed te informeren. Hoe zit het met de veiligheid, de resultaten en de nazorg als je deze ingreep ondergaat? Om je meer kennis te laten opdoen, hebben we op deze plek de belangrijkste informatie voor je verzameld.

Veilig de correctie ondergaan

Het ondergaan van een ooglidcorrectie is in principe veilig. Mits dit wordt uitgevoerd door een specialist natuurlijk. Het is belangrijk om dus wel eerst na te gaan of de arts in kwestie hier ook goed bekwaam voor is en of je er een goed gevoel bij hebt. Natuurlijk is het wel zo dat er altijd wat zaken op het gebied van gezondheid zich kunnen voordoen. Zo zijn er zeldzame complicaties zoals nabloedingen, verkleuring van de huid en oogontstekingen. Dit hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het is wel belangrijk om te weten dat dit kan gebeuren.

Het best mogelijke resultaat

Het is natuurlijk belangrijk om voor het best mogelijke resultaat te gaan. Dit gaat in stappen. Je zal na enkele dagen pas echt zien wat er eigenlijk gebeurd is door de correctie. Bedenk je ook dat er een verschil is tussen de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie. Het is dus ook belangrijk om eerst goed te bepalen wat het probleem is en hoe je dit op de best mogelijke wijze kan aanpakken. Ook hiervoor geldt dat je het best eerst met een specialist kan overleggen om te zorgen dat alles optimaal verloopt.

Waar moet je op letten?

Er zijn veel zaken om op te letten rondom de ooglidcorrectie. Pas bijvoorbeeld op dat je de zwelling niet mag koelen. Je kan hooguit een gelmasker gebruiken. Je mag ook niet direct na de ingreep zelf autorijden. Het is slim om op te passen met druk op de oogleden. Dit kan de zwelling namelijk in de hand werken. Douchen mag wel, maar pas wel op met de wondjes die er rond de oogleden zijn. Make-up is daarentegen een slechte keuze. De genezing verloopt langzamer wanneer je in de eerste twee weken na de ingreep make-up gebruikt. Pas ook op met zonlicht, vooral vanwege je littekens.

Nazorg bij de correctie

Als het gaat om nazorg, dan kan je het nodige al zelf doen. Zo kan je paracetamol nemen wanneer je te maken hebt met pijn na de ingreep. Ook kan je met littekencrème werken om de littekens te verzorgen. Doe dit pas vanaf 10 dagen na de ingreep. Let er verder op dat je ook voldoende rust neemt. De eerste 24 uur doe je helemaal niets. Daarna kan je het best een week alleen lichte werkzaamheden doen. Tot slot is er natuurlijk controle en nazorg van de arts. Dit is wel belangrijk om goed op te volgen.